marți, 9 mai 2017

Ieri, în Ziua Națională de Rugăciune, președintele Trump a semnat un ordin executiv privind libertatea religioasă.

 Din păcate, deși a fost un "prim pas", a fost unul mic, un ordin al lui Ryan Anderson de la Fundația Heritage numit "nefericit inadecvat".
Acum, permiteți-mi să fiu clar: există lucruri care merită să fie lăudate. Președintele a spus că "nici un american nu ar trebui să fie obligat să aleagă între dictatele guvernului federal și principiile credinței lor".

Nu mai puteam fi de acord. Și sunt recunoscător că, până în prezent, această administrație, spre deosebire de ultima, nu forțează această alegere asupra americanilor. Totuși, protejarea libertății religioase necesită mai mult decât sentimente nobile. Și aici este cazul în care ordinea executivă dezamăgește. După ce a condus guvernul federal să "aplice viguros protecția robustă a legii federale pentru libertatea religioasă", măsurile prezentate în ordine sunt, bine, mai puțin viguroase.

 Ordinul dă instrucțiuni secretarilor Trezoreriei, Muncii și HHS de a "lua în considerare modificarea regulamentelor existente" pentru a aborda "obiecții bazate pe conștiință" pentru mandatul HHS.

Cuvintele precum "ia în considerare" nu sunt o garanție exactă că ceva se va schimba. După cum a declarat Ryan Anderson pentru The Atlantic, "scutirea de reglementare" a promis grupurilor, cum ar fi "Micile surori ale celor săraci", se poate spune foarte bine: "Ei bine, trebuie să faceți asta, pentru că [Curtea Supremă de Justiție] ți-a spus să o faci" Dar nu "mișcă mingea" asupra libertății religioase.

Nici accentul pus pe amendamentul Johnson, care interzice bisericilor și altor organizații caritabile să susțină candidații politici.

În primul rând, amendamentul Johnson este o lege proastă, dar rareori, dacă este vreodată, aplicată. Deci, ordinea spune în mod efectiv IRS să continue să facă ceea ce face deja. În al doilea rând, incapacitatea de a susține duminica candidații de la amvon nu reprezintă problema libertății religioase din această țară. Problema este creșterea incapacității creștinilor și a altor oameni de convingeri religioase de a-și practica credința de luni până sâmbătă.

 Evenimentele de ieri sugerează că, după cum am spus după alegeri, administrația viitoare ne-a oferit o amânare a libertății religioase, dar nu și un campion. Sau, așa cum se întâmplă de multe ori de la Chuck Colson, mântuirea nu vine în Forțele Aeriene.

Deci, cu sau fără ordinul executiv pe care l-am dorit cu adevărat, trebuie să știm acest lucru: Cazul pentru libertatea religioasă trebuie făcut atât în ​​bisericile noastre, cât și peste gardurile noastre din curtea din spate. Chiar dacă am fi primit ordinea executivă pe care mulți dintre noi o speraseră, ar fi fost, în cel mai bun caz, un ajutor temporar.

 De ce? Deoarece înțelegerea noastră culturală a libertății religioase nu este în prezent suficient de puternică pentru a oferi sau a susține o soluție politică pe termen lung. Cum înțelegerea căsătoriei a fost pierdută în imaginația culturală înainte de Obergefell, astfel încât înțelegerea libertății religioase a fost pierdută în cultură. Mulți sunt pur și simplu ignoranți despre ceea ce înseamnă exercitarea liberă a religiei și de ce fondatorii noștri au crezut că este atât de important.

Pentru majoritatea americanilor, libertatea religioasă înseamnă capacitatea de a "participa la biserica la alegerea voastră". Corolarul logic al acestui lucru ar fi "ceea ce se întâmplă în timpul bisericii rămâne în biserică".

Desigur, dacă creștinii ar lua această idee în serios, ar exista mult mai puține spitale religioase, bucătării de supă, adăposturi fără adăpost etc. Guvernul nu poate nici măcar să înceapă să umple vidul rămas în cazul în care aceste instituții vor fi forțate să renunțe la afaceri.

Americanilor trebuie să li se amintească faptul că credincioșii nu ar trebui să fie făcuți să aleagă între ascultarea conștiinței lor și slujirea vecinului lor. Și ar fi de ajutor dacă creștinii ar înțelege acest lucru mai bine. În prea multe biserici, a fi creștin este modul în care Dumnezeu vă poate face viața mai bună, nu cum puteți lucra cu Dumnezeu pentru a face vizibilă împărăția invizibilă.

Aici se va lupta lupta pentru libertatea religioasă, fie că a câștigat sau a pierdut, indiferent cine stă în Biroul Oval.

sursa: http://www.christianheadlines.com
Tradus de ValyPavel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu