duminică, 14 mai 2017

Yoga o practica "crestina" in unele biserici?

 

O biserică anglicană din Țara Galilor ar putea să se confrunte cu comunitatea după ce a interzis yoga-ul, ca fiind "non-creștin", din localitate.

Biserica lui St. David din Ceredigion a decis să nu permită yoga ca parte a ofertelor sale de centru comunitar, datorita faptului că aceasta practica care a provenit din India "ar putea fi văzută ca fiind în conflict cu valorile și credințele creștine", potrivit The Telegraph.

Unii au avertizat aparent că filozofia yoga "îi învață pe participanți să se concentreze pe sine, în loc sa se concentreze pe singurul Dumnezeu adevărat".

Un purtător de cuvânt al Bisericii din Țara Galilor a clarificat câteva dintre regulile bisericii:

"Nu este nici o problemă să ai alcool în clădire, dar alcoolul nu trebuie să fie vândut, este permisă și pilates, nu yoga nu-i nici o activitate non-creștină".

Unii localnici au spus că vor protesta Consiliul Bisericii Parohiale împotriva deciziei, totuși, cu un rezident scris: "Eu și fără îndoială unii locuitori ai Blaenporth nu sunt deloc mulțumiți de viziunea bisericii asupra activităților comunității precum yoga, tai chi , Taekwondo, bingo cu premii în numerar și altele similare. Se presupune că este o afacere comunitară în care bătrânii și tinerii se pot bucura de o calitate mai bună a vieții".

Rezidentul a continuat: "Eu, unul singur, nu voi hotara ce evenimente de activitate îmi sunt deschise. Prin urmare, nu voi vizita această unitate pentru plăcere de agrement până când nu se va construi un centru comunitar echitabil și non-bias".

Un alt localnic care a cerut să nu fie numit a spus că biserica "strânge aderența" asupra activităților pe care le permite.

"Cred că Biserica vede centrul comunității ca o modalitate de a menține biserica, dar ei merg împotriva a ceea ce dorește locuitorii. Cu cea mai bună voință din lume nu va fi un centru comunitar potrivit - nu poate fi".

Practicarea yoga a fost mult timp o dezbatere între creștini. Luna trecută, o școală romano-catolică din Kansas a decis să-și schimbe numele de clasă de yoga la "stilul de viață", căutând să se distanțeze de rădăcinile hinduse ale practicii.

Directorul de comunicări al Colegiului Benedictine, Steve Johnson, a spus la postul creștin:

"Cursurile au inclus întotdeauna doar aspectele fizice ale yoga", observând că cursul a fost o clasă de o singură oră (jumătate de semestru) în Departamentul de Sănătate, Wellness și Exerciții care oferă studenților beneficiul aspectelor de fitness fizic ale yoga.“

"Spunem [criticii] că noul nume elimină confuzia cu privire la conținutul cursului și comportă cel mai bine cu ceea ce au spus Papa Francisc și cancelarul Arhiepiscopiei noastre. Apreciem foarte mult cooperarea pe care am primit-o de la cei implicați".

Kansas City Star a raportat anterior că au apărut preocupări din mai multe surse pe clasele de yoga.

"Plângerile ... au început să vină de la absolvenți, studenți, cadre didactice și unii administratori care au susținut că, ca practică hindusă, yoga nu era în conformitate cu educația catolică".

Tradus de ValyPavel

sursa http://www.christianpost.com