marți, 2 mai 2017

Danemarca începe demascarea PREDICATORILOR URII. Pe lista neagră sunt cinci musulmani și un creștin

Danemarca a publicat marți, pentru prima dată, o listă neagră pe care a inclus șase cetățeni străini, acuzați că predică ura, dintre care cinci predicatori musulmani și un pastor evanghelist islamofob. Tuturor li s-a interzis intrarea pe teritoriul danez pe o durată de doi ani care ar putea fi prelungită.

Pe listă figurează doi saudiți, doi americani, printre care pastorul Terry Jones care s-a făcut remarcat dând foc unor exemplare de Coran în 2011, un canadian și un sirian.

Această listă trebuie să trimită 'un semnal clar, potrivit căruia predicatorii religioși radicalizați nomazi care încearcă să submineze democrația și valorile noastre fundamentale de libertate și de drepturi ale omului nu sunt bineveniți în Danemarca', a anunțat într-un comunicat Ministerul pentru Imigrație și Integrare de la Copenhaga.

Guvernul danez de centru-dreapta îi „vânează” sistematic pe cei cu opinii radicale, anunțând elaborarea acestei liste negre după difuzarea, în martie 2016, a unui documentar realizat cu camera ascunsă despre predicile radicale în moscheile daneze.

În 2015, un tânăr danez de origine palestiniană, care s-a convertit la islamul radical în închisoare, a ucis două persoane: un realizator venit la o dezbatere cu privire la islam și la libertatea de exprimare, și un evreu în exteriorul unei sinagogi din Copenhaga.

Danemarca a fost în 2005 ținta unor violente manifestații ale musulmanilor din întreaga lume, după publicarea în cotidianul Jyllands-Poesten a unor caricaturi cu profetul Mahomed.
 
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu