marți, 2 mai 2017

Moașa alungată din spitalele suedeze pentru că a refuzat să facă avorturi a ajuns să fie comparată cu jihadiștii: „O femeie care refuză să practice avortul este ca Statul Islamic!”

 
 Odiseea lui Ellinor Grimmark, moașa suedeză care a refuzat să facă avort unei paciente, pentru că a pus mai presus de job libertatea de conștiință, este departe de a se fi încheiat. Atacurile la adresa ei continuă cu aceeași virulență ca la început, în 2013, când „fapta” ei, de neiertat, ajungea în presa din Suedia.

Până va ajunge ca CEDO să îi dea dreptate, după ce Curtea de Apel din Suedia a decis că moașele nu pot avea dreptul la alegere și deci se face vinovată că a refuzat să facă avorturi pacientelor, Ellinor Grimmark s-a stabilit în Norvegia, țară care respectă libertatea de conștiință și în care a fost angajată de o clinică. Pentru a aduce pe lume copii.

Ca și cum nu era suficient că în clinicile suedeze a fost pusă pe lista neagră, Grimmer este atacată din toate părțile, ironizată și demonizată. În corul celor care au transformat cazul moașei într-unul de siguranță națională, care trebuie comentat cu orice ocazie, a intrat și un politician. Mona Sahlin, fostă lideră a Partidului Social-Democrat suedez, parlamentar și ex ministru în mai multe Cabinete, a comparat-o pe Grimmer cu jihadiștii. „O femeie care refuză să practice avorturile este ca extremiștii religioși, ca Statul Islamic", a spus doamna politician comentând cazul moașei suedeze. Și pentru că în țara în care personalul medical este constrâns să-și încalce convingerile morale este permis orice, la demonizarea celor care sunt pro viață și-a dat concursul și o cunoscută actriță de comedie. Care s-a întrebat, într-o emisiune, „de ce persoanele pro viață nu pot fi avortate retroactiv”.


Continuarea pe www.activenews.ro