marți, 9 mai 2017

Criza umanitară din Sudan

Photo courtesy: Wikimedia Commons
Mai mult de un milion de copii au devenit victime ale crizei refugiaților din Sudanul de Sud, potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite.

ABC News raportează despre informațiile perturbatoare furnizate de ONU. Sudanul de Sud se află în mijlocul unei crize umanitare care a deplasat aproximativ 1,8 milioane de persoane, dintre care peste 60% sunt copii.

 "Nici o criză a refugiaților nu mă îngrijorează astăzi mai mult decât Sudanul de Sud", a declarat Valentin Tapsoba, Directorul Biroului Africii la UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați. "Copiii refugiați devin fața definitorie a acestei urgențe este incredibil de îngrijorătoare. Noi, toți cei din comunitatea umanitară, avem nevoie de sprijinul cel mai urgent, dedicat și durabil pentru a-și putea salva viețile ".

Pe lângă crearea unei crize a refugiaților, conflictul din Sudanul de Sud a făcut imposibil ca mai mult de trei sferturi din copiii țării să meargă la școală, iar peste 1000 de copii și-au pierdut viața în conflict.

ABC News constată că Sudanul de Sud sa desprins din Sudan în 2011, după ani de război civil. În 2013, conflictul a apărut din nou și copiii au suferit consecințele. Peste 250.000 de copii suferă de malnutriție, ceea ce a dus la numărul mare de persoane care au fugit în țările vecine.

Veronica NeffingerTradus de ValyPavel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu