miercuri, 10 mai 2017

Zece motive pentru care este mai dificil a fi pastor astăzi

Da, este într-adevăr mai greu să fii pastor astăzi decât în anii precedenți. Cel puțin zece probleme majore au dus la aceste provocări.
 Servirea ca pastor într-o biserică are astăzi mai multe provocări decât a făcut-o cu ani în urmă. Dar provocările în slujire sunt comune de-a lungul istoriei de la prima biserică până la azi. Acesta este motivul pentru care pastorii nu pot conduce bine fără puterea, puterea și conducerea Celui care ia chemat.
  1. Apariția social media. Ca o consecință, criticile private au devenit forumuri publice.
  2. Păstorii podcast. Când eram pastor, erau câțiva pastori de televiziune bine cunoscuți ca puncte de comparație cu inferioritatea mea. Astăzi, membrii bisericii au sute, dacă nu chiar mii, păstori pe podcast, se compară cu pastorii lor.
  3. Limitarespectului redus pentru pastori. Când eram pastor, majoritatea oamenilor mi-au ținut vocația cu respect, chiar și pe cei care nu erau în biserică. Nu este cazul astăzi.
  4. Conflictul generațional în biserică. În timp ce în biserică există întotdeauna un conflict generațional, astăzi este mai vast și mai intens.
  5. Condiții de lider. Pastorii sunt așteptați astăzi să aibă mai multe abilități de conducere și de afaceri. Am auzit în mod constant de la pastori: "Ei nu m-au învățat la seminar".
  6. Limitarea bisericii conduse de program. În ultimii ani, soluțiile bisericești erau mai simple. Bisericile erau mai omogene, iar soluțiile programatice ar putea fi folosite în aproape orice context. Astăzi bisericile sunt mai complexe, iar contextele sunt mai variate.
  7. Creșterea numărului de "necrestini". Există o creștere semnificativă a numărului de persoane care nu au o afiliere religioasă. Decesul creștinismului cultural înseamnă că este mai greu să conducă bisericile la creștere.
  8. Schimbări. Ritmul schimbării este uluitor și este mult mai provocator astăzi. Este extrem de dificil astăzi ca pastorii să rămână la curent cu schimbările din jurul lor.
  9. Membrii bisericii mai frustrați. În mare măsură din cauza schimbării culturale menționate mai sus, membrii bisericii sunt mai frustrați și mai confuzi. Ei își iau deseori frustrările asupra pastorilor și a altor conducători ai bisericii.
  10. Lupta intre biserici. În anii anteriori, a existat o omogenitate considerabilă de la biserică la biserică, în special în cadrul denominațiilor și grupurilor bisericești afiliate. Bisericile de astăzi sunt mult mai diverse. Un pastor care a condus bine într-un singur context poate să nu se poarte prea bine în altul dacă nu există un efort concertat pentru a găsi potrivirea potrivită pentru o biserică și un pastor.
sursa