miercuri, 10 mai 2017

"Pedeapsa" pentru Ashers, brutăria nord-irlandeză care a refuzat sa serveasca un cuplu homosexual

Ashers, brutăria nord-irlandeză condusă de un cuplu creștin conservator, a înregistrat o creștere a profiturilor și a atins aproape 2 milioane de dolari în 2016, în ciuda faptului că a pierdut un caz de discriminare în ceea ce privește refuzul de a face prăjituri de nuntă pro-homosexual.

Deasemenea Belfast Telegraph a raportat luni că Ashers a înregistrat profituri acumulate de 1,5 milioane de lire sterline in 2016 (aproximativ 1,94 milioane de dolari). Profitul a crescut de la 1,3 milioane de lire sterline (1,68 milioane de dolari) fata de anul precedent.

Daniel și Amy McArthur, cuplul creștin care conduce brutăria, au fost găsiți vinovați de discriminarea față de un cuplu homosexual anul trecut, după ce au refuzat să facă un tort de nuntă cu un slogan de căsătorie pro-homosexual.

McArthur a pierdut bătălia legală, au fost nevoiți să creeze sloganul   în ciuda  credințelor lor religioase. Ei cred că, căsătoria este o uniune între un bărbat și o femeie.

"Cred că ori de câte ori suntem blamati cu acele nume, oamenii care ne blameaza poate că nu înțeleg pe deplin argumentele și ce este în joc", a spus Daniel McArthur despre faptul că brutarii sunt marcați drept "homofobi".

"Sau ca si creștini, cum credințele noastre afectează fiecare parte a vieții noastre, inclusiv conducerea afacerii noastre, și deciziile pe care le luăm în afacerea noastră".


Ashers a fost recent invitata la știri după ce Grainne McCann, prietenă a unuia dintre clienții homosexuali care au dat în judecată cuplul creștin, a dezvăluit că ei au primit o nouă comandă pentru un tort de angajament gay si au refuzat refuzat.

"Formularea pe care am cerut-o a fost" Roci pentru căsătorie, homosexuali! Mariaj fericit, Andy și Joe! Am fost incantati cand Ashers a acceptat comanda noastra online si plata completa de £ 23.40 plus £ 20 P & P, dar a doua zi au trimis nota de anulare si o rambursare ", a declarat McCann saptamana trecuta.

"Instinctul meu intelectual mi-a spus că tortul a fost refuzat pentru că era pentru a sărbători căsătoria homosexuală".

După cum remarcă Belfast Telegraph, controversa din jurul lui Ashers, care a devenit una dintre cele mai importante cazuri de libertate religioasă împotriva cazurilor de discriminare din Marea Britanie, nu a avut un efect negativ asupra afacerilor sale.

În afară de profit, Ashers este capabil să mențină șapte puncte de vânzare în Irlanda de Nord, făcând livrări în toată Marea Britanie și Republica Irlanda.

Asher afirmă pe site-ul său că numele său are o origine biblică.

"Spre deosebire de opinia publică, noi suntem numiți domnul și doamna Asher, numele nostru provine din Biblie." Asher a fost un trib al Israelului care avea mulți brutari calificați și a creat o pâine potrivită pentru un rege ", explică brutarii.

Asher nu menționează căsătoria homosexuală în termenii și condițiile sale, dar afirmă că oamenii nu pot trimite conținut sau imagini pentru prăjituri care sa conțin orice "material amenințător, defăimător, blasfem sau pornografic".
Tradus de ValyPavel

http://www.christianpost.com/author/stoyan-zaimov/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu