luni, 3 aprilie 2017

Anual, sute de copii din Uganda sunt ucisi in cadrul unui ritual

Anual, sute de copii din Uganda sunt ucisi in cadrul unui ritual. Ce fac crestinii?

E putin trecut de ora doua dimineata. Ne aflam in sud, la o ora cu masina de Kampala. Echipa CBN s-a alaturat unui grup de detectivi sub acoperire, politisti inarmati si un pastor, in cautarea unui saman care este acuzat de rapirea si uciderea de copii.


Peter Sewakiryanga: Samanii cred ca daca rapesti un copil, vei avea parte de bogatie, de protectie.

Pastorul Peter Sewakiryanga conduce cautarea. El conduce lucrarea Kyampisi Childcare Ministries, un efort crestin pentru a pune capat sacrificarii copiilor in Uganda. El descrie ritualul brutal al samanilor.

Peter Sewakiryanga: Dupa ce rapesc un copil, de cele mai multe ori ii taie gatul si ii scot sangele. Ii taie organele genitale si organele pe care le vor spiritele. De obicei, copilul moare.

Dupa cateva ore am pierdut urmele ucigasului. Pastorul Peter spune ca aceste crime infioratoare au loc aproape lunar.

Peter Sewakiryanga: Putini dintre copii supravietuiesc. Majoritatea mor.

Rachel Cassingu: Am avut mari sperante si vise pentru Clive.

Clive, fiul in varsta de trei ani al lui Rachel Cassingu a disparut in data de 2 iunie 2015, in timp ce se juca in curtea din spate a casei.

Rachel Cassingu: Dimineata la 10 am observat ca a disparut.

Echipa CBN s-a intalnit cu Rachel in ziua in care politia i-a spus ce s-a intamplat cu fiul ei.

Rachel Cassingu: Nu mai auzisem de sacrificarea copiilor. Nici macar nu stiam ce inseamna.

Detectivul Emmanu Mafunda ne-a dus la locul unde au gasit ramasitele lui Clive, aproape de casa lui, in acest WC plin cu fecale umane. Mafunda a spus ca suspectul cheie este vecinul lui Cassingu, un om de afaceri instarit care se presupune ca ar fi angajat doi barbati ca sa il rapeasca pe Clive si sa ii mutileze corpul. El a crezut ca aceasta fapta va aduce noroc noului sau proiect pentru construirea unui hotel. Detectivul Mafunda a spus ca suspectul a platit echivalentul a 1.400 de dolari pentru viata lui Clive.

Emmanu Mafunda: E ciudat cum cineva, deoarece crede in superstitii, sacrifica un copil de 3 ani.

In prezent, sacrificarea copiilor in Uganda este o problema serioasa si raspandita. Astfel, guvernul a infiintat o unitate militara pentru combaterea sacrificarii copiilor si traficul de carne vie. Anchetatorul sef, Moses Benoga, spune ca pe langa decapitare, samanii adesea taie limba copilului in felii si o amesteca cu ierburi pentru puteri speciale.

Moses Benoga: Limba este folosita pentru a reduce dusmanii la tacere.

Mike Chibita este functionar sef pentru aplicarea legii in Uganda si procuror general in America. El spune ca superstitia si dorinta de imbogatire contribuie la numarul mare de sacrificii de copii in tara sa.

Mike Chibita: Acesti samani spun oamenilor ca se pot imbogati, dar pentru asta trebuie sa sacrifice sange uman.

Prietenii Kanani Nankunda, George Mukisa si Allan Ssembatya au ramas in viata. Insa poarta ranile fizice si emotionale din trecut. Cei trei au supravietuit ritualului de sacrificare. Acum cativa ani, Kanani si sora lui in varsta de 7 ani au fost atacati in padure. El are o cicatrice de 25 cm pe ceafa, pentru ca samanul a incercat sa ii dreneze sangele.

Kanani Nankunda: Am lesinat. Dupa ce mi-am revenit, am vazut-o pe sora mea decapitata.

Allan Ssembatya a fost atacat de catre doi barbati, in timp ce mergea acasa de la scoala.

Allan Ssembatya: Am incercat sa-mi strig parintii, dar nu m-au auzit.

L-au injunghiat in gat, i-au taiat capul cu o maceta, apoi l-au castrat. Allan a ramas in coma timp de doua luni dupa ce a fost salvat in mod miraculos. Mama lui George Muchisa si-a gasit fiul intr-o balta de sange dupa ce un barbat l-a castrat cu un cutit. Medicii au reconstruit organele genitale cu pielea luata de pe antebrat. Baietii se incurajeaza reciproc, ca sa uite de problemele fizice din trecut.

Allan Ssembatya: Dumnezeu ne ajuta in diverse feluri. Cand ne gandim la ce s-a intamplat, ne rugam la Dumnezeu sa nu pateasca si altii ca noi.

Cei trei baieti se afla in grija pastorului Peter. Kyampisi Childcare Ministries este singura organizatie in tara care acorda suport financiar si medical pentru supravietuitorii sacrificarii copiilor.

Peter Sewakiryanga: Viata unui copil care a supravietuit va fi sustinuta ca sa poata sa faca fata in societate si ca ranile lui sa se vindece si sa aiba o viata.

Rachel Cassingu spune ca viata fara Clive nu va mai fi la fel. Insa are un mesaj pentru omul care i-a omorat cu brutalitate fiul ei de 3 ani.

Rachel: Datorita credintei mele in Isus cred in a doua sansa si le voi acorda o a doua sansa, pentru ca nu pot sa il aduc pe Clive inapoi. Mesajul meu pentru ei este sa-si recunoasca pacatele si sa vina la Domnul pentru ca astfel, El le va ierta pacatele.
video:

: http://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu