joi, 6 aprilie 2017

Atacurile împotriva bisericilor din Franţa s-au înmulţit în ultimul an



Atacul prin incendiere împotriva Bisericii Evenghelice Armene este al treilea de acest fel din ultimele douăsprezece luni.

O biserică evanghelică din Franţa a fost ţinta unui atac prin incendiere, acesta fiind a doua agresiune împotriva bisericii în interval de aproape o săptămână.

Potrivit portalului Christian Today, Biserica Armeană Evanghelică din localitatea Alfortville, lângă Paris, a fost afectată de flăcările provenite de la o pubelă de gunoi care a fost lăsată arzând chiar în fata uşilor de la intrare ale bisericii.

Pastroul bisericii, Gilbert Leonian, îşi are locuinţa chiar în interiorul clădirii bisericii. Acesta şi soţia sa au fost treziţi din somn de focul pus, şi deşi în stare de şoc au reuşit să părăsească clădirea fără să fie vătămaţi.

Cu doar opt zile înainte de acest atac, biserica a fost ţinta unei alte agresiuni. Atunci pietre au fost aruncate asupra clădirii bisericii, fapt ce a dus la avarierea liniei telefonice din clădire.

Într-un interviu acordat ziarului Le Parisien, Leonian a declarat că a fost “surprins că aceste atacuri să aibă loc într-un cartier atât de liniştit,” dar că membrii bisericii nu vor fi furioşi pentru cele întâmplate.

Membrii bisericii şi Patorul Leonian s-au întâlnit pentru închinare în duminica de după incendiere.
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu