marți, 25 aprilie 2017

Cum raspunde Biserica din Egipt atentatelor recente de Florii?

Cum raspunde Biserica din Egipt atentatelor recente de Florii?

In doua atacuri separate, SIIL-ul a ucis aproape 50 de oameni si a ranit peste o suta. Am discutat despre cum reusesc crestinii din Egipt sa faca fata ultimului atac, dar si persecutiei de secole, cu Dick Brogden, un lider crestin din Cairo.

Nu e ceva nou pentru comunitatea crestina. Cum reusesc ei sa reactioneze potrivit Bibliei?

Biserica din Egipt e una deosebita, in sensul ca ei au o istorie intreaga de persecutii. Ei sufera din secolul al XIV-lea, si chiar dinainte, din timpul lui Diocletian. E vorba de doua milenii de persecutie.

Ce e remarcabil si biblic legat de reactia crestinilor egipteni e ca ei nu au raspuns cu manie si nici n-au pus mana pe arme. Incepand cu liderii Bisericii Copte, cu totii au intors si obrazul celalalt, demonstrand caracterul lui Hristos. Ei au spus ca sunt gata sa sufere de dragul lui Hristos. Chiar daca a fost greu, ii laudam pe fratii si surorile noastre din aceasta tara, pentru demnitatea, rabdarea si harul de care au dat dovada in perioadele de suferinta.

Dick, spune-ne cum se pot ruga crestinii din alte parti pentru crestinii din Egipt?

Rugati-va ca Biserica din Egipt nu doar sa supravietuiasca acestor atacuri, ci sa aiba, har, favoare si curaj sa-si deschida gura si sa impartaseasca musulmanilor din restul tarii motivul pentru care avem speranta.

In mijlocul acestor tragedii, noi nu suntem luati prin surprindere. Noi credem in inviere. Credem ca, in final, Domnul va face ca totul sa fie bine. Asta se va intampla la intoarcerea lui Isus.Pana atunci, rugati-va ca Biserica din Egipt nu doar sa absoarba greutatile, ci sa proclame activ musulmanilor nadejdea mantuirii lor, ca, prin Isus, toate lucrurile s-au indreptat.

 http://alfaomega.tv/stiri


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu