marți, 4 aprilie 2017

Proiectul recent de lege francez pedepseste site-urile anti-avort


Miscarea pro-viata din Franta risca sa fie lezata de o lege propusa care va incrimina orice site care incearca sa convinga o femeie sa nu aleaga avortul. Oricine condamnat pentru infractiunea de interferare digitala poate face 2 ani de inchisoare, plus o amenda de 31.000 de dolari. Desi a fost votata de Senat si de Adunarea Nationala, inca nu este o lege. A fost revizuita de cea mai importanta entitate legala a Frantei, de Consiliul Constitutional. In Franta situatia este diferita spre deosebire de Statele Unite unde miscarea pro-viata este o forta politica importanta. Daca legea va fi votata, miscarea anti-avort va deveni si mai slaba. Guvernul sustine ca incearca sa opreasca stirile false cu privire la avort. Liderii pro-viata au declarat ca este vorba de cenzurarea opiniilor lor si sunt de parere ca miscarea lor este distrusa.

Jean-Marie Le Méné: Aceasta lege poate sa distruga miscarea pro-viata.

Jean-Marie Le Méné e presedintele Fundatiei Jérôme Lejeune, una dintre cele mai importante organizatii pro-viata din Franta.

Jean-Marie Le Méné: Aceasta noua lege este foarte periculoasa pentru ca limiteaza libertatea de exprimare. In primul rand, guvernul decide ce e bine si ce e rau, ce putem spune despre avort si ce nu putem spune.

Legea vizeaza cuvinte si mesaje care pot descuraja sau sa impiedice femeile sa faca avort.

Jean-Marie Le Méné: Aceasta lege intrece masura. Simplul fapt de a spune adevarul poate descuraja o femeie sa faca avort, demonstrarea avortului are efect descurajator.

Site-urile americane por-viata ca acestea devin ilegale conform noii legi franceze. Aceste pagini ne sunt aratate pe site-ul Fundatiei Jérôme Lejeune. Oponentii legii propuse au apelat la Consiliul Constitutional pentru ca legea ar restrictiona libertatea de exprimare. Acest argument ar functiona in SUA, dar nu in Franta, unde fortele pro-viata au pierdut dezbaterea cu privire la avort cu mult timp in urma. Franta a legalizat avortul in 1975 si, in prezent, e una dintre tarile europene care militeaza cel mai mult in favoarea avortului. 67% dintre cei intervievati, sustin ca o femeie ar trebui sa aiba posibilitatea de a face avort cand doreste. Jurnalistul Anne-Elisabeth Moutet spune ca miscarea pro-viata e considerata de guvern o miscare care neaga dreptul femeilor de a face avort.

Anne-Elisabeth Moutet: Conform opiniei franceze, atata timp cat femeile au dreptul la avort, nu se poate veni cu o propaganda care sa ii impiedice sa isi exercite acest drept. Asta spune legea franceza.

In Franta, 96% din copiii cu sindromul Down sunt avortati. Anul trecut, guvernul francez a interzis transmiterea acestei reclame in care apar copii fericiti cu sindromul Down. Le Méné spune ca guvernul considera avortul ca fiind un progres social, impreuna cu legalizarea eutanasiei, a drepturilor homosexualilor si a casatoriei intre oameni de acelasi sex. Francezii nu au fost de acord cu toate aceste drepturi. Patru milioane au marsaluit impotriva casatoriei homosexualilor, si adoptiei de catre cupluri homosexuale, inainte de a pierde batalia. Majoritatea francezilor sunt de religie catolica chiar daca majoritatea oamenilor nu frecventeaza biserica in mod regulat. Insa cu privire la aceasta lege, indignarea nu a fost la fel de mare. Si schimbarea poate veni in curand. Astfel, protejarea copiilor nenascuti va deveni si mai dificila.

Jean-Marie Le Méné: Putinele constrangeri care au modelat legea privind adoptia, acum sunt nule. Astfel, organizatiile ca Planned Parenthood care este finantata din bani publici si guvernul are monopolul de a spune adevarul, spun de fapt minciuni despre avort.

 http://alfaomega.tv/stiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu